info@vd119.nl

U kunt ons altijd mailen

0299-321118

U kunt ons altijd bellen

Toen het IJsselmeer nog de Zuiderzee heette

Geschiedenis VD119​

De oorsprong van de groothandel in verse visproducten ligt op zee. De Afra Maria VD119 is een schip dat al vis ving toen het IJsselmeer nog Zuiderzee heette. Het schip is altijd van vader op zoon overgegaan.

‘Zover men de boeken erop na kan slaan, zijn wij al generaties een echte vissersfamilie’, vertelt Cor Keijzer, directeur en eigenaar van VD119. ‘Zo koos ik al op mijn vijftiende voor de visserij omdat ik op die manier van mijn hobby mijn werk kon maken. Ook al maakten wij lange dagen en speelde het weer of de vangst ons soms parten; het was machtig om te doen.

Omdat het in de visserij behoorlijk terugliep en vele vissers zelfs besloten hun schip te verkopen, besloten wij een visgroothandel te starten waar we onze gevangen vis konden verkopen. Zo konden wij het risico spreiden en ook een betere marge maken op de vis dan we op de afslag ontvingen.
Op een gegeven moment was het niet meer rendabel om ons eigen schip aan te houden en hebben wij in 2008 met pijn in ons hart besloten de VD119 te verkopen. De groothandel groeide gestaag. In de afgelopen jaren hebben we een goede naam opgebouwd.’

Door hard werken en volharding is de VD119 inmiddels flink uitgebreid. Dat is direct terug te zien in het vernieuwde, uitgebouwde onderkomen aan de Morseweg in Volendam. Maar vooral het ruime assortiment en manier waarop de grote rijkdom uit zoet en zout water wordt gepresenteerd, is uniek te noemen.